Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina 1 Startpagina 2 Werken met wettenbundel  Rechtspraak  Rechtspraak pagina 2 Rechtspraak pagina 3 Uitspraken lezen Interpretatiemethoden rechter Casus oplossen  Casus oplossen pagina 2 Casus oplossen pagina 3 Elektronische bronnen 2 Elektronische bronnen en extra opgaven Juridische links 2 Werken met wettenbundel  didactiek NIeuwsbrieven advocatenkantoren 3 Werken met wettenbundel  4 Werken met wettenbundel  5 Werken met wettenbundel  Antwoord uitspraken lezen 

4 Werken met wettenbundel

Vraag 1

Vraag 7Lees het onderstaande artikel en geef antwoord op de volgende vragenDefinitief geen verbod op Hells AngelsIn de tekst staat: "De poging om de Hells Angels te verbieden was gebaseerd op een artikel uit het Burgerlijk Wetboek." en "De Hoge Raad vindt voorts dat een verbod op een vereniging of stichting alleen in het uiterste geval kan worden uitgesproken."Vraag:Op welk artikel in het BW heeft het OM een beroep gedaan?

Vraag 6Lees het artikel: "Afluisteren advocaat en cliënt komt voor "In het artikel wordt gesproken over het " beginsel van vrij verkeer tussen een raadsman en cliënt". Waar is dit beginsel in de wet geregeld?

Vraag 12Lees het artikel:Justitie pakt polygaam huwelijk aanIn het krantenartikel staat: "Hoewel polygamie verboden is in Nederland worden dergelijke, in het buitenland gesloten huwelijken momenteel wel erkend."VraagWaar staat in de wet dat polygamie verboden is?

Vorige pagina

Vraag 13Lees het artikel:Garantie bijkopen vaak overbodig In het artikel staat: " Consumenten hebben wettelijk recht op gratis reparatie of vervanging als een product het binnen twee jaar begeeft, en in veel gevallen ook daarna nog."In de Nederlandse wet staat nergens dat een consument binnen twee jaar recht heeft op reparatie of vervanging.VraagWelk criterium staat er in de Nederlandse wet om te bepalen of een consumetn recht heeft op reparatie of vervanging?

Vraag 14Lees het artikel:Cohen kondigt nieuwe noodverordeningen af VraagWaar is in de wet geregeld dat de burgemeester een noodverordening af mag kondigen?

Vraag 15Lees het artikel:Politie pakt veroordeelde na acht jaar op VraagStel: de veroordeling van de man was voor een misdrijf waar maximaal een straf van drie jaar op staat.Is het na acht jaar laten uitzitten van de gevangenisstraf dan niet in strijd met artikel 70 SR?

Volgende pagina