Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina 1 Startpagina 2 Werken met wettenbundel  Rechtspraak  Rechtspraak pagina 2 Rechtspraak pagina 3 Uitspraken lezen Interpretatiemethoden rechter Casus oplossen  Casus oplossen pagina 2 Casus oplossen pagina 3 Elektronische bronnen 2 Elektronische bronnen en extra opgaven Juridische links 2 Werken met wettenbundel  didactiek NIeuwsbrieven advocatenkantoren 3 Werken met wettenbundel  4 Werken met wettenbundel  5 Werken met wettenbundel  Antwoord uitspraken lezen 

5 Werken met wettenbundel

Vraag 1

Vraag 7Lees het onderstaande artikel en geef antwoord op de volgende vragenDefinitief geen verbod op Hells AngelsIn de tekst staat: "De poging om de Hells Angels te verbieden was gebaseerd op een artikel uit het Burgerlijk Wetboek." en "De Hoge Raad vindt voorts dat een verbod op een vereniging of stichting alleen in het uiterste geval kan worden uitgesproken."Vraag:Op welk artikel in het BW heeft het OM een beroep gedaan?

Vraag 6Lees het artikel: "Afluisteren advocaat en cliënt komt voor "In het artikel wordt gesproken over het " beginsel van vrij verkeer tussen een raadsman en cliënt". Waar is dit beginsel in de wet geregeld?

Vraag 164 vragen over vakantiedagen Geef met vermelding van de wetsartikelen antwoord op de volgende vragen1. Op hoeveel vakantiedagen heeft een werknemer per jaar recht bij een volledige werkweek?2. Bouwt een zieke werknemer vakantiedagen op? En zo ja hoeveel?3. Wanneer vervallen vakantiedagen?4. Een werknemer neemt vakantie op en wordt vervolgens tijdens zijn vakantie ziek. Mag de werkgever de dagen dat de werknemer ziek was in mindering brengen op de vakantiedagen?

Volgende pagina

Vorige pagina

Vraag 17Lees het artikel:Opzetten bv stuk goedkoper Vraag:In het artikel staat: " Een notariële oprichtingsakte is nu nog verplicht bij het opzetten van een eigen bedrijf"Waar is dat in de wet geregeld?